09:29 30.01.2020

Грета Тунберг подала заявку на реєстрацію свого імені як товарного знака

2 хв читати
Грета Тунберг подала заявку на реєстрацію свого імені як товарного знака

Юна шведська екоактивістка Грета Тунберг заявила, що подала заявку на реєстрацію як товарного знака свого імені та назви міжнародного громадського руху школярів, який вона ініціювала своїми акціями протесту на захист клімату.

"Я подала заявку на реєстрацію мого імені, а також Fridays For Future (назва руху школярів на захист клімату - ІФ), Skolstrejk for klimatet (шведська назва руху - ІФ) тощо як торговельні знаки. Ця дія потрібна для захисту руху та його діяльності", - написала Тунберг у своєму Instagram у середу.

Таке рішення активістка пояснила тим, що часто її ім'я і назву руху використовують неправомірно, зокрема, в комерційних цілях без відповідної на це згоди.

"На жаль, є люди, які намагаються видати себе за мене або брехливо заявляють, що вони "представляють" мене, щоб спілкуватися з високопоставленими особами, політиками, ЗМІ, діячами мистецтва тощо", - додала вона.

За останній рік 17-річна шведка Грета Тунберг здобула широку популярність. Її запрошували виступити в міжнародних організаціях, зокрема в ООН. Вона активно виступає на захист довкілля і закликає до негайних рішучих дій для боротьби зі змінами клімату.

Щоб привернути увагу громадськості до проблем, пов'язаних із кліматом, Тунберг минулого року почала щоп'ятниці, замість занять у школі, приходити до шведського парламенту, вимагаючи від влади активних заходів для захисту навколишнього середовища. Поступово її одиночна акція здобула підтримку в інших країнах світу та переросла в рух школярів і студентів, які вимагають дій для запобігання глобальному потеплінню. Грету Тунберг підтримують багато політиків і знаменитостей. З нею, зокрема, зустрічався генсек ООН Антоніу Гуттерреш і актор Арнольд Шварценеггер, а також принц Чарльз.

У вересні 2019 року вона виступила в ООН, звинувативши лідерів країн світу в тому, що вони, не вживаючи заходів щодо захисту клімату, "вкрали" в неї "мрії та дитинство".

Активістка відмовляється літати літаками, аргументуючи це занадто великою кількістю шкідливих викидів в атмосферу. Через це на різні великі заходи в інші країни світу вона вирушає або поїздом, або морськими суднами.

Тунберг не їсть продуктів тваринного походження і переконала своїх батьків теж стати веганами. 17-річна дівчина страждає від синдрому Аспергера, який сама Грета називає "даром".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА