10:01 30.01.2020

Україна очікує відповіді Ірану у справі про збитий "Боїнг" - Рябошапка

2 хв читати
Україна очікує відповіді Ірану у справі про збитий "Боїнг" - Рябошапка

Українська сторона очікує відповідної реакції Ірану в питанні розслідування обставин катастрофи літака "Боїнг" "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) біля Тегерана, питання створення міжнародної слідчої групи також ще не вирішено, зазначає генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Ми від самого початку працюємо з нашими міжнародними партнерами. Кілька разів зверталися із запитами про міжнародно-правову допомогу до іранського уряду. Також я звертався письмово до генерального прокурора Ірану. Ми запитували інформацію, яка необхідна для розслідування, просили про допит деяких людей, про отримання певних речових доказів, зокрема залишків літака. Наразі очікуємо відповіді на наші запити з іранської сторони", - розповів Рябошапка в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Генпрокурор повідомив, що активно спілкується з представниками країн, громадяни яких загинули під час аварії літака. "Ми обговорювали створення міжнародної слідчої групи. Поки що немає фінального результату, але проект угоди про створення групи підготовлено, ми передали його посольствам кількох країн, зокрема Ірану, щоб мати можливість працювати в рамках слідчої групи", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, коли саме може бути створена міжнародна група з розслідування, генпрокурор сказав: "Думаю, найближчим часом, протягом тижня-двох матимемо результат".

"Якщо не буде результату щодо створення міжнародної групи, то це означає, що ми працюватимемо в режимі запитів про міжнародно-правову допомогу, що істотно збільшує час, необхідний для отримання інформації", - наголосив Рябошапка.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.


Повний текст інтерв'ю з Рябошапкою буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА