12:30 14.02.2020

Дубілет пояснив, що слова про перепис населення на окупованих територіях за допомогою супутника були вирвані з контексту

2 хв читати
Дубілет пояснив, що слова про перепис населення на окупованих територіях за допомогою супутника були вирвані з контексту

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що під час зустрічі з представниками ООН обговорював їхній досвід підрахунку населення в Афганістані й можливість проведення такої оцінки на окупованих територіях Криму і Донбасу.

"В інтернеті розповсюдилась новина про те, що ми ніби плануємо провести перепис населення на окупованих територіях через супутник. Давайте я розповім, як було насправді. Під час інтерв’ю журналіст спитав у мене щодо зустрічі з представниками ООН, яку ми проводили нещодавно у Києві", - написав Дубілет на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він пояснив, що під час зустрічі обговорювалася тема підрахунку населення на окупованих територіях.

"Представники ООН розповіли, що у них є досвід такої оцінки на територіях Афганістану та деяких інших гарячих точках через супутник, і що вони можуть допомогти нам безкоштовно з цим проектом. Вирішили, що треба вивчити, наскільки це можливо", - йдеться в повідомленні.

Міністр наголосив, що, в свою чергу, в інтернеті поширився лише заголовок, без контексту вище.

"Частина почали писати, що ми хочемо витратити на це якісь шалені бюджети, частина просто вирішила, що я якийсь космонавт. Ех, іноді не вистачає мені досвіду, щоб не говорити те, що може розійтись неправильними заголовками", - підсумував Дубілет.

Як повідомлялося, в січні 2020 року Дубілет озвучив дані електронного перепису, згідно з якими чисельність населення України становила 37 млн 289 тис. осіб (станом на 1 грудня 2019 року). Система підрахунку, за якою здійснювався пробний перепис, викликала критичні зауваження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА