13:06 14.02.2020

Суд залишив у силі нічний домашній арешт підозрюваній у справі про вбивство Шеремета Дугарь

2 хв читати
Суд залишив у силі нічний домашній арешт підозрюваній у справі про вбивство Шеремета Дугарь

Київський апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому медику Яні Дугарь.

Як повідомляє прес-служба суду, відповідне рішення було ухвалено в п'ятницю вранці. Так, колегія суддів залишила без змін рішення Печерського районного суду Києва, а апеляційні скарги сторони захисту - без задоволення.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко та подружжя Владислав та Інна Грищенки обґрунтовано підозрюються у причетності до злочину. В МВС пізніше уточнили, що підозру в убивстві Шеремета висунуто Дугарь, Кузьменку та Антоненку, їх затримали, а подружжя Грищенків на той час уже перебувало під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області.

Основним мотивом убивства Шеремета було названо спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав для Дугарь запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. Крім того, суд постановив, що вона повинна здати всі документи для виїзду за кордон.

24 січня Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту і змінив запобіжний захід Дугарь на нічний домашній арешт.

11 лютого Дугарь призначили почеркознавчу і психіатричну експертизи, повідомив адвокат Віталій Коломієць

12 лютого Національна поліція України заявила, що окремі заяви захисту Дугарь, не відповідають дійсності.

Крім того, за версією слідства, Дугарь без проблем та офіційних дозволів залишала місце проходження військової служби. Водночас адвокати підозрюваної стверджували, що вона не могла здійснювати розвідку в Києві 15 і 18 липня 2016 року, тому що в цей час у відпустці вона не була, а потім ніяк не могла залишити місце проходження служби.

Також у Нацполіції оприлюднили результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 21 листопада 2019 року, згідно з яким жінка-розвідниця на відео з камер спостережень - Яна Дугарь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА