20:28 16.02.2020

Трампу не потрібна війна перед президентськими виборами, вважає Рухані

2 хв читати
Трампу не потрібна війна перед президентськими виборами, вважає Рухані

Президенту США Дональду Трампу не вигідно, щоб його країна вступала у війну напередодні президентських виборів 2020 року, оскільки участь США в збройному конфлікті ускладнить шанси Трампа на переобрання, заявив у неділю президент Ірану Хасан Рухані.

"Ми виступаємо проти війни. Я думаю, американці теж не прагнуть воювати. Такі сигнали ми поки отримували, тому що американці знають, що погано для них. Зокрема, Трамп хоче домогтись успіхів на виборах ... і він знає, що війна скоротить його шанси", - сказав Рухані в ході телевізійної прес-конференції.

Він також прокоментував матеріал американської газети The New York Times, щодо проведення ОАЕ секретних переговорів з Іраном з метою стабілізувати регіональну ситуацію.

"Щодо того, чи вели або ведемо ми переговори з ОАЕ чи ні, то наскільки я пам'ятаю, вони ніколи і не переривалися", - сказав Рухані, уточнивши, що Тегеран і Абу Дабі підтримують діалог одразу на декількох рівнях.

За словами президента, можлива війна в регіоні нашкодила б Ірану, ОАЕ, Бахрейну, Катару, Кувейту і всім іншим країнам. Тому, пояснив президент, не тільки ОАЕ, а й деякі інші країни застерігали США від розв'язання війни.

Раніше цього тижня The New York Times повідомляла з посиланням на неназваних представників влади США та інших західних країн, що у вересні 2019 року представники ОАЕ і Ірану проводили в Абу-Дабі секретні переговори, метою яких була стабілізація регіональної обстановки.

Однак зустріч представників ОАЕ і Ірану, що відбулася без повідомлення Вашингтона, викликала занепокоєння США, тим більше, як уточнює газета, уряд ОАЕ вважався міцним союзником США, який дотримувався агресивного підходу щодо Тегерана. В результаті Рада безпеки США зібралась на нараду для обговорення цих подій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА