10:49 17.02.2020

У Японії скасували святкове звернення імператора

2 хв читати
У Японії скасували святкове звернення імператора

У Японії в рамках заходів щодо стримування поширення коронавірусу вирішили скасувати святкове звернення імператора Нарухіто з нагоди його дня народження, повідомляють японські ЗМІ.

Планувалося, що Нарухіто виступить із традиційним привітанням в неділю, 23 лютого, коли йому виповниться 60 років.

"Ми прийняли рішення скасувати публічні заходи в палаці, на яких щороку присутня величезна кількість людей, причому запрошені перебувають дуже близько одне до одного. Рішення ухвалено після оцінки ступеня ризику поширення вірусу", - повідомили в Управлінні Імператорського двору Японії.

Традиційно імператор у Японії виступає з вітальною промовою двічі на рік - 2 січня, а також у свій день народження. Щоб послухати Нарухіто, в січні цього року в палаці зібралося понад 68 тис. людей.

Востаннє звернення імператора в його день народження скасовувалося в Японії в 1996 році у зв'язку з ситуацією, пов'язаною із захопленням японського посольства в столиці Перу.

30 квітня 2019 року колишній імператор Акіхіто відрікся від престолу. 1 травня на трон зійшов його старший син Нарухіто.

Новий коронавірус почав поширюватися з адміністративного центру китайської провінції Хубей міста Уханя в грудні 2019 року. Джерелом коронавірусу китайські вчені називають змій. Відомо, що перші хворі в місті Ухані відвідували оптовий ринок або працювали там. На ринку продавали морепродукти, а також тварин - змій, птахів, кажанів. Після спалаху пневмонії його закрили на карантин.

У Китаї зареєстровано вже 70,6 тис. випадків захворювання новим типом коронавірусу, 1772 людини померли.

Японія посідає друге місце після Китаю за кількістю хворих новим типом коронавірусу - 412 випадків - з урахуванням більше ніж 350 хворих, виявлених на круїзному лайнері Diamond Princess, що стоїть на карантині в Йокогамі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА