16:31 17.02.2020

У Києві з квітня запрацюють єдиний е-квиток для метро та наземного громадського транспорту і туристичні проїзні

2 хв читати
У Києві з квітня запрацюють єдиний е-квиток для метро та наземного громадського транспорту і туристичні проїзні

Київська міська державна адміністрація з 1 квітня 2020 року запустить єдиний електронний квиток у метро і на п'яти видах наземного громадського транспорту, йдеться в повідомленні КМДА.

Єдиним е-квитком можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

"Пасажир, виходячи з необхідної йому кількості поїздок на місяць, може не лише контролювати власні транспортні витрати, а й економити на вартості кожної поїздки", - наголошується в повідомленні.

З цією метою розроблено нову лінійку проїзних квитків, що передбачає фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту протягом місяця залежно від потреб пасажира. Тариф при цьому залишається на рівні 8 гривень за одну поїздку.

Так, діятимуть проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн і 770 грн відповідно. Можна буде також придбати "безлімітні" проїзні на всі види громадського транспорту вартістю 1300 грн.

Як зазначають у КМДА, якщо пасажир користується метро і тролейбусом двічі на день протягом 21 робочого дня в місяць, він здійснює 84 оплати за проїзд - і в цьому разі йому вигідніше придбати проїзний квиток на 92 поїздки, де вартість однієї поїздки буде 6,25 грн а не 8 грн.

Окрім того, вводиться в обіг "туристичний" проїзний квиток - із терміном дії протягом 24, 48 і 72 годин із моменту активації. Коштувати такий квиток буде 100, 150 і 200 грн відповідно.

Одночасно діятимуть картки Kyiv Smart Card із можливістю поповнення за один раз на до 50 поїздок. Поїздки можуть бути використані на всіх видах наземного громадського транспорту.

"Придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластиковій безконтактній картці, яка діє виключно в метрополітені, будуть дійсні до 31 березня 2021 року", - наголосили в КМДА.

Введену систему оплати проїзду розроблено з огляду на обладнання всього рухомого складу міського громадського транспорту автоматизованою системою обліку оплати проїзду.

"Диджиталізація оплати проїзду дозволяє місту знати точну кількість пасажирів. Наприклад, завдяки е-квитку ми знаємо, що громадським транспортом щодня користуються близько 400 тисяч пільгових пасажирів та 300 тисяч власників Kyiv Smart Card", - повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА