21:03 17.02.2020

ЗСУ нарощують темпи модернізації машин управління вогнем артилерії

2 хв читати
ЗСУ нарощують темпи модернізації машин управління вогнем артилерії

Центральна артилерійська база озброєння Командування сил логістики ЗСУ нарощує темпи модернізації комплексів бойових машин управління вогнем артилерії, свідченням чого є проведення першого капітального ремонту такого комплексу і робота над чотирма такими агрегатами наразі, повідомляє інформагентство Міноборони "АрміяInform".

"Перший капітальний ремонт комплексу управління артвогнем база, яка дислокується в Рівненській області, здійснила минулого року. Військові ремонтники провели повне розбирання машин із заміною всіх технічних елементів. Відновили двигуни, шасі, станції електроживлення, встановили сучасні радіостанції типів "Аселсан", "Харріс" і "Моторола", - йдеться в оприлюдненій у понеділок замітці.

З огляду на потребу війська в ефективних засобах управління артилерією, Командування сил логістики збільшило виробничий план на цей рік. Також на відміну від минулого року, цього року встановлюють українські засоби зв'язку "Либідь" приватної компанії "Доля і Ко. Лтд".

"Комплекс розміщений на базі легкого броньованого багатоцільового тягача з універсальним корпусом. Через заміну старого обладнання (великогабаритних радіостанцій, обчислювальної апаратури, кабельних вводів, щитів) масу комплексу зменшено до 1,2 - 1,5 тонни, а також значна економія місця в машині дає змогу поліпшити ергономіку, збільшити екіпаж тощо", - йдеться в інформації.

Після виконання робіт із модернізації машина проходить ходову перевірку під час 15-кілометрового маршу на різних ділянках доріг і в умовах бездоріжжя. Кожну машину після пробігу оглядають на предмет виявлення недоліків та їх усунення. Після цього її остаточно фарбують із нанесенням піксельного малюнка. Крім ходових якостей, перевіряють ефективність застосування, зокрема ведення переговорів у різних режимах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА