07:51 18.02.2020

Аваков розповів про те, як функціонуватимуть "перехідні спільні поліцейські сили" МВС, ОБСЄ та громад ОРДЛО на Донбасі у передвиборчий період

2 хв читати
Аваков розповів про те, як функціонуватимуть "перехідні спільні поліцейські сили" МВС, ОБСЄ та громад ОРДЛО на Донбасі у передвиборчий період

 

Київ. 18 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Після виведення всіх незаконних збройних формувань, встановлення контролю над кордоном України і стартом передвиборчої кампанії в ОРДЛО, Міністерство внутрішніх справ, спільно з місією ОБСЄ і представниками місцевих громад створять "перехідні спільні поліцейські сили", які матимуть на меті підтримування правопорядку до початку функціонування українських органів влади на деокупованому Донбасі.

"У той момент, коли переходили від однієї моделі до моделі повного контролю, були так звані "перехідні спільні поліцейські сили", де повинен бути представник МВС - української поліції, представник якоїсь миротворчої місії - ОБСЄ або якась інша місія і представники територіальних громад. І ось тут дуже тонке поле для спекуляцій і трактувань - потрібно чітко формулювати", - заявив Аваков у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, коментуючи висловлювання президента Володимира Зеленського на мюнхенській конференції з безпеки про використання досвіду Хорватії з деокупації територій у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Він вказав на те, що згідно з Мінськими угодами, взяти участь у спільному патрулюванні представники НЗФ і місцевих "влад" просто не зможуть, оскільки повинні бути розпущені.

"Згідно з Мінськими угодами і всі це добре знають, у момент перед виборами всі незаконні збройні формування: незаконні органи влади, "народна міліція" та інші повинні припинити своє існування. Як тільки проходять вибори - починають працювати нові органи. Які це органи? Це органи , передбачені Конституцією України, жодних інших бути не може. Кордон має бути повністю під контролем українських прикордонників, можливо вони будуть посилені якимись додатковими силами для того, щоб уникнути нюансів", - розповів міністр.

За словами Авакова, до "перехідних спільних поліцейських сил" окрім поліції і миротворців приєднаються і представники місцевих громад деокупуваного Донбасу.

"Виникає перехідний період, коли вибори почалися і туди (в ОРДЛО - ІФ) заходять українські поліцейські сили (...) У цей момент передбачається перехідна модель," модель довіри", при якій представник окупованого села або маленького містечка, оскільки немає ніяких інших сил правопорядку - вони розпущені, приєднується до регулярних українських поліцейських сил і в присутності ОБСЄ або іншої миротворчої місії досить кінцевий перехідний період здійснює контроль правопорядку", - пояснив глава МВС.

Він підкреслив, що бойовики "Л / ДНР" або люди причетні до злочинів проти України членами таких груп стати не зможуть.

Міністр заявив, що цей план ресурсномісткий для його відомства і в ньому є свої складності, однак, у кінцевому рахунку Хорватія змогла з його допомогою досягти миру, в чому переконаний і сам Аваков.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА