19:46 20.02.2020

Посольство України підтримуватиме контакт і надаватиме всю необхідну допомогу Анастасії Зінченко, яка відмовилася евакуюватися з Уханя без собаки

2 хв читати
Посольство України підтримуватиме контакт і надаватиме всю необхідну допомогу Анастасії Зінченко, яка відмовилася евакуюватися з Уханя без собаки

Посольство України в КНР пояснило ситуацію з українкою Анастасією Зінченко, яка відмовилася евакуюватися з Китаю без свого собаки.

"Посольство кілька разів зверталося до держорганів Китаю та просило надати Анастасії можливість вилетіти з Уханя разом з її собакою. Однак у зв'язку з безпрецедентними карантинними заходами китайська влада не надала згоди на евакуацію домашньої тварини пані Анастасії. Підстава - відсутність в Анастасії повного пакета необхідних документів для вивезення собаки за кордон", - йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Facebook.

Зазначено, що, попри те, що посольство звернулося до китайської влади з проханням надати дозвіл на вивезення собаки за наявними на той час документами, дозвіл отримати не вдалося.

У посольстві пояснили, що порядок ввезення та вивезення домашніх тварин з території КНР є виключною прерогативою компетентних органів цієї країни. Представники китайських ветеринарних служб забезпечують суворий контроль наявності у власників тварин відповідного пакета. Відсутність належно оформлених документів щодо вакцинації домашніх тварин є підставою для відмови у їх вивезенні.

"За таких обставин ми запропонували Анастасії перелік готелів для тварин в Ухані, де вона могла б тимчасово залишити свого собаку, допоки ситуація з коронавірусом у місті не стане безпечною. Пані Зінченко відмовилася - повідомила, що планує домовитися з однією з ветеринарних клінік про виготовлення необхідних документів", - йдеться в повідомленні.

Так, посольство України 17 лютого направило запит про дозвіл на евакуацію громадян, в якому попросило розглянути можливість переміщення собаки Зінченко через державний кордон КНР з урахуванням оновленого пакета документів.

"І цього разу отримати дозвіл на вивезення домашньої тварини, попри численні телефонні розмови з представниками ветеринарних служб і прохання зробити виняток, нам не вдалося. При цьому дозвіл на евакуацію самої пані Зінченко було отримано. Ми повторно запропонували нашій співвітчизниці евакуюватися самій, а щодо собаки ще раз звернулися до китайської сторони з проханням надати дозвіл на її вивезення як виняток. Але дозволу нам так і не надали. Тоді Анастасія остаточно відмовилася проходити евакуацію без свого собаки", - наголосили в посольстві України.

У зв'язку з цим посольство запевнило, що і надалі підтримуватиме контакт з Анастасією та з тими українцями, які залишаються в провінції Хубей, і продовжуватиме, попри несправедливі звинувачення, надавати їм усю необхідну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА