07:08 21.02.2020

Під час зіткнень в Нових Санжарах поліція затримала 24 людини

2 хв читати
Під час зіткнень в Нових Санжарах поліція затримала 24 людини

Під час зіткнень з поліцією в Нових Санжарах (Полтавська обл.), через розміщення на карантин в санаторії Нацгвардії України евакуйованих з Уханя (Китай) українців і іноземців, було затримано 24 учасника акції, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

"Під час зіткнень у Нових Санжарах, куди евакуювали українців і іноземців з Китаю, поліція затримала 24 людини", - заявив Клименко під час брифінгу з журналістами після засідання Оперативного штабу уряду.

За його словами, 17 людей були затримані вранці, ввечері ще сім протестувальників.

Раніше повідомлялося, що за медичною допомогою звернулося дев'ять правоохоронців і один цивільний, які постраждали в результаті зіткнень в Нових Санжарах.

"Наразі за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук в четвер увечері.

Крім того, в поліції повідомили про відкриття двох кримінальних проваджень.

"Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах. Групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тому поліція змушена була припинити групове порушення правопорядку. Крім того, одна людина намагалась автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців. Для захисту громадян і припинення масових заворушень працівники поліції змушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог Закону", - сказано в повідомленні.

За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.294 (Масові заворушення) і ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА