09:48 21.02.2020

Українців, які вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі, стало значно більше

2 хв читати
Українців, які вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі, стало значно більше

Загальна оцінка ситуації в українському суспільстві громадянами за останні місяці суттєво погіршилася, свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова, проведеного у другій декаді лютого.

"25% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі (у вересні 2019 року так вважали 57%, у грудні 2019 року - 44%), 53% - що події розвиваються у неправильному напрямі (у вересні - 17%, у грудні - 36%). Отже, частка тих, хто вважає, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі, суттєво перевищила частку тих, хто дотримується протилежної точки зору", - йдеться в релізі центру, оприлюдненому в п'ятницю вранці.

Порівняно з попередніми місяцями також зменшилася частка тих, хто дотримується думки, що Україна здатна подолати наявні проблеми та труднощі протягом найближчих декількох років: у вересні 2019 року такі становили 41%, у грудні - 28%, а за даними останнього опитування - 21%. Частка тих, вважає, що країна здатна подолати труднощі в більш віддаленій перспективі, становила відповідно 40%, 50% і 49%, не здатна подолати - відповідно 6%, 11% і 15%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 до 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА