14:51 21.02.2020

Проект "Електронна торгова марка" намагаються забрати у справжніх власників - Держінформаналітика

2 хв читати
Проект "Електронна торгова марка" намагаються забрати у справжніх власників - Держінформаналітика

За словами директора "Держінформаналітика" Кирила Маслова, "проект "електронна торгова марка" є продуктом реалізації державної політики щодо детінізації економіки та захисту споживачів від контрафактної (підробної) продукції". Уряд України в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України доручив підпорядкованому державному підприємству "Держінформаналітика" розпочати роботу зі створення державної інформаційної аналітичної системи моніторингу, аналізу та контролю обігу товарів та обробки отриманої інформації відповідно до потреб державного управління.

На думку Кирила Маслова, думка міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета є небезпечною для інвестиційного клімату України.

Маслов нагадав, що між державним підприємством "Держінформаналітика" та іноземною компанією, на виконання доручення Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, укладено угоду щодо участі іноземної компанії в якості інвестора у створенні в Україні державної аналітичної системи.

"Враховуючи, що на даний час у державі бракує коштів на фінансування інноваційних проектів,  Державна інноваційна фінансово-кредитна установа оголосила та провела конкурс  з метою пошуку інвестора для фінансування зазначеного проекту. Переможцем конкурсу, держава Україна в особі Державної інноваційної фінансово-кредитної установи визначила компанію "Azatek" з Гонконгу.

Через заяви Д.Дубілета складається враження, що держава не збирається виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках інвестиційної угоди, створює небезпечні фінансові ризики для держави, не бажає боротись з тіньовим обігом товарів, послуг, контрафактними продуктами, які шкодять економіці", - повідомив Маслов.

Проект володіє авторським правом і таким чином є захищений законом, стрверджує Кирило Маслов. Зараз складається враження, що його хочуть банально рейдувати та привласнити. З одного боку, ми в Україні створюємо антирейдерські інституції, а з іншого - самі чиновники використовують ці злочинні методи, використовуючи свою владу та службове становище. Він також додав, що даний проект вже будуть впроваджувати в інших країнах, де реально хочуть боротись з контрабандою та підробками.

Керівник Міжнародного інституту глобальної економічної та енергетичної стратегії Юрій Нерубай повідомив, що його інститут допомагає інвесторам "звикнути до українських реалій", консультує щодо законодавства.

"Чому президент Зеленський закликає до діджіталізації, а міністр ставить під сумнів цю ж діджіталізацію? Все це означає що не має єдності в команді президента. Подібні публікації, як робить пан Дубілет, ставлять у незручне становище державу перед інвесторами, партнерами та друзями України. На превеликий жаль,  член уряду України Дмитро Дубілет цього не розуміє, банально зловживає своїм службовим становищем, своїми заявами відлякує інвесторів", - повідомив Юрій Нерубай. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА