14:11 22.02.2020

Болгарський суд дозволив екстрадувати в Україну фігуранта справи про вбивство Гандзюк Левіна

1 хв читати
Болгарський суд дозволив екстрадувати в Україну фігуранта справи про вбивство Гандзюк Левіна

Бургаський окружний суд дозволив екстрадицію фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк громадянина України Олексія Левіна (Москала) і розпорядився передати його компетентним органам своєї країни, повідомляє інтернет-видання "Мост" з посиланням на сайт Генпрокуратури Болгарії.

Левін і його адвокат, як зазначається в повідомленні, намагалися затримати екстрадицію, зокрема вони заявляли про погані умови тримання під вартою в Україні. Сам фігурант справи заявляв, що "у разі екстрадиції в Україну його помістять в таємну в'язницю, де до нього будуть застосовані силові методи". Левін висловлював готовність допомогти українським слідчим з Болгарії, говорив, що готовий пройти детектор брехні, щоб довести свою невинність за всіма звинуваченнями.

Однак прокурор Георгій Чинев вказав на відсутність підстав для відстрочки видання громадянина України. Суддя Катя Георгієва відхилила доводи захисту як необґрунтовані.

Левін може упродовж 10 днів після цього рішення подати апеляцію.

Олексія Левіна було оголошено в розшук в січні минулого року. 24 січня 2020 року підозрюваного затримали в Болгарії, місцевий суд заарештував його на 40 діб.

Інтернет-видання "Міст" заснувала К.Гандзюк у 2012 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА