19:14 22.02.2020

Бойовики на Донбасі 7 разів порушили режим припинення вогню, поранений один військовий

2 хв читати
Бойовики на Донбасі 7 разів порушили режим припинення вогню, поранений один військовий

Незаконні збройні формування з початку доби 7 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений український військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил.

"Протягом поточної доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в Фейсбуці.

П'ять обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме, двічі поблизу Мар'їнки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, біля Новомихайлівки - з мінометів калібру 120 мм противник випустив 9 мін, неподалік Старогнатівки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї, у Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомета - 12 пострілів, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли по українських позиціях, а саме неподалік Кримського - з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 10 мін, навколо н.п. Новолуганське - з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 2 міни, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, вночі 22 лютого диверсійно-розвідувальна група незаконних збройних формувань здійснила невдалу спробу прориву через лінію дотику, ворог намагався під прикриттям вогню зі стрілецької зброї вийти на позиції українських захисників поблизу н.п. Новотошківське. Однак підрозділи об'єднаних сил своєчасно виявили ДРГ ворога і відбили атаку.

"В результаті бойового зіткнення противник відступив, несучи втрати. При цьому бойовики залишили на полі бою тіло загиблого російського найманця", - повідомили в штабі ООС.

"Сьогодні, 22 лютого, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої один український захисник отримав поранення. Постраждалого оперативно доставили в медичний заклад і надали кваліфікованої допомоги", - зазначили в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА