10:46 24.02.2020

Влада Китаю заявляє про наявність вакцини проти коронавірусу, але їй потрібні додаткові перевірки

2 хв читати
Влада Китаю заявляє про наявність вакцини проти коронавірусу, але їй потрібні додаткові перевірки

У КНР розроблено вакцину, яка попередньо показала ефективність проти коронавірусу, повідомив посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей.

"У Китаї вже розробили вакцину, яка показує імунітет. Але це попередньо, потрібні подальші перевірки та доопрацювання", - сказав він на брифінгу в посольстві Китаю в Москві в понеділок.

Чжан Ханьхуей також повідомив про знайдені ефективні ліки для лікування коронавірусу.

"Практика свідчить, що китайські ліки ефективно діють. У всіх випадках, коли застосовують ліки, не було жодного випадку ускладнення. Загальна ефективність китайських ліків демонструє понад 85%, у деяких районах - понад 90%", - сказав він.

Чжан Ханьхуей зазначив, що в Китаї знайшли старі ліки, які ефективно діють проти коронавірусу, це "хлорохіну фосфат, який кілька десятків років застосовується від малярії".

"Також є старі ліки радянського виробництва. Поки що двоє ліків вважаються ефективними. Найефективніші способи - європейська медицина в поєднанні з китайською", - сказав посол.

Чжан Ханьхуей спростував припущення про штучне походження коронавірусу Covid-19, епіцентром поширення якого є місто Ухань - адміністративний центр китайської провінції Хубей.

"Я вам точно скажу, що це не штучне. Можливо, це вірус, як вірус SARS, від диких тварин", - сказав Чжан Ханьхуей на брифінгу в посольстві Китаю в Москві в понеділок.

Він зазначив, що пошук джерела вірусу триває, версія про те, що "господарем" захворювання був кажан, перевіряється, але поки що також не підтверджена.

За останніми повідомленнями, в Китаї кількість хворих на пневмонію, спричинену коронавірусом Covid-19, з грудня минулого року сягнула 77,150 тис. осіб, зафіксовано 2,592 тис. летальних випадків, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

За минулу добу кількість людей, які заразилися, збільшилася в країні на 409 осіб, смертельних випадків - на 150. З них в епіцентрі захворювання провінції Хубей померли 149 людей, ще одна - в провінції Хайнань.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА