20:21 24.02.2020

Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

1 хв читати
Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

Скандальний голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн визнаний винним за двома пунктами обвинувачень у насильстві, повідомляє "Бі-бі-сі".

Присяжні визнали доведеною його провину в згвалтуванні третього ступеня і "кримінальному сексуальному акті" першого ступеня (за американськими законами, під цим розуміється примус до орального або анального сексу або ж подібний статевий акт з особою, яка не здатна надати згоду).

При цьому 67-річного продюсера виправдали за більш серйозним пунктами обвинувачень (згвалтування першого ступеня і "хижацьке насильство"). За цими пунктами йому загрожувало тюремне ув'язнення аж до довічного.

Крім того, все ще не винесено вирок за обвинуваченням у сексуальному насильстві щодо двох жінок у 2013 році.

"Бі-бі-сі" зазначає, що Вайнштейну все ще загрожує до 25 років в'язниці.

Сам продюсер провини в згвалтуванні колишньої асистентки і колишньої актриси не визнав.

Восени 2017 року газета The New York Times опублікувала розслідування про Вайнштейна, після якого продюсера звинуватили в сексуальних домаганнях десятків жінок, включно з відомими голлівудськими актрисами, такими як Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу і Ума Турман. Публікація дала старту руху #MeToo - під цим хештегом жінки розповідають про пережите сексуальне насильство.

Загалом понад 80 жінок дали свідчення проти Вайнштейна. Слідство вважає, що він домагався жінок переважно в готельних номерах, куди він їх звав нібито для обговорення майбутньої кар'єри в кінематографі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА