20:11 26.02.2020

Денісова просить російську колегу гарантувати безпеку українського політв'язня Якименка

2 хв читати
Денісова просить російську колегу гарантувати безпеку українського політв'язня Якименка

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів щодо гарантування безпеки та надання необхідної медичної допомоги незаконно засудженому громадянинові України Володимиру Якименку.

"Громадянина України, якого незаконно утримують у ФКУ ВК 4 УФСВП Росії в Саратовській області, планують перевести до тюремної лікарні ФКУ ЛПЗ ОТЛ-1 УФСВП Росії в Саратовській області начебто для лікування. Водночас адміністрація виправної колонії погрожує Володимиру, що в цій лікарні його зґвалтують", - повідомила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що переведення в тюремну лікарню і погрози пов'язані з неодноразовими зверненнями Якименка до неї та представників українських дипломатичних установ, після яких проводяться перевірки в колонії.

Також, незважаючи на неодноразові звернення з вимогами провести медичне обстеження і надати необхідне лікування Якименку, Москалькова не реагує вже понад три місяці.

"Через це знову звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової негайно вжити заходів, аби не допустити заподіяння шкоди фізичному та психічному здоров'ю Володимира Якименка, а також сприяти в гарантуванні безпеки та наданні належної медичної допомоги незаконно засудженому громадянинові України", - написала Денісова.

Також вона звернулася до міжнародних правозахисних організацій і дипломатичного корпусу з проханням захистити права Якименка, зокрема право на життя й особисту недоторканність, які гарантовані міжнародними конвенціями.

Як повідомлялося, Володимир Якименко до незаконного ув'язнення був таксистом і активістом "Автомайдану".

11 червня 2017 року російські силовики затримали Якименка, коли він перетинав адмінмежу з анексованим Кримом. Українця звинуватили в "транспортуванні наркотиків", які йому нібито підклав пасажир.

У результаті підконтрольний Росії "суд" анексованого Криму засудив українця до 15,5 років колонії. Якименка відправили в місто Пугачов Саратовської області.

Денісова також повідомляла про погіршення стану здоров'я Якименко і про тортури, під якими його примусили підписати відмову від повного медичного обстеження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА