15:48 27.02.2020

У Жмеринці затримали 11 осіб, які напали на міськраду, постраждали вісім поліцейських

2 хв читати
У Жмеринці затримали 11 осіб, які напали на міськраду, постраждали вісім поліцейських

 Поліція затримала 11 осіб, які вчинили хуліганські дії в будівлі міської ради Жмеринки Вінницької області, повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області в четвер.

"27 лютого близько 11 години у місті Жмеринці понад 20 невідомих осіб у масках увірвалися до приміщення міськради та намагалися завадити проведенню чергової сесії. До зали, де проходила сесія, їх не допустили поліцейські. Зловмисники кидали каміння та димові шашки, пошкодили вхідні двері та меблі в приміщенні, побили вікна", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, під час інциденту постраждали вісім поліцейських і четверо правопорушників, їм надається медична допомога. Всіх учасників події доставляють до відділення поліції для з'ясування всіх обставин.

"За вчинення хуліганських поліцейські затримали та доставили до відділу поліції 11 осіб. Правоохоронці встановлюють їх анкетні дані та відбирають пояснення. Також встановлюються особи усіх учасників події", - повідомляється на сайті Національної поліції.

На місці події для документування правопорушення працює слідчо-оперативна група поліції, подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Жмеринського відділу поліції. Вирішується питання про правову кваліфікацію.

Про причини інциденту поліція не повідомляє.

Видання "Діалог" повідомляє, що активними учасниками штурму були представники організації "Національні дружини". У цей час у міськраді відбувалося засідання, його і планували зірвати активісти.

На місце приїхали співробітники поліції, вони не дозволили учасникам протесту пробитися до чиновників та депутатів. У результаті 20 осіб було затримано і доставлено до місцевого відділення поліції. Також на місце приїхали бригади швидкої допомоги, у свою чергу, поліція забрала на штрафмайданчик два автомобілі, в яких приїхали активісти.

На фотографіях із місця подій видно, що в дверях і вікнах будівлі міськради розбито стекла, всередині перевернуто меблі. Самі затримані дістали тілесних ушкоджень: у деяких із них розбиті обличчя і порізані руки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА