20:27 27.02.2020

Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно екс-судді Дніпровського райсуду Києва за рішення за часів Майдану

1 хв читати
Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно екс-судді Дніпровського райсуду Києва за рішення за часів Майдану

Прокурори Офісу генерального прокурора 27 лютого направили до Дніпровського районного суду м. Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою одного з колишніх суддів Дніпровського районного суду столиці в незаконному перешкоджанні в лютому 2014 року організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій за попередньою змовою групою осіб, і в постановленні суддею завідомо неправосудних рішень.

"За версією слідства, зазначена особа, перебуваючи на посаді судді Дніпровського районного суду м. Києва, 19 лютого 2014 року розглянула в судовому засіданні та задовольнила необґрунтовані клопотання про обрання двом підозрюваним виключного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а одній людині суддя обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - повідомляється на сайті Офіс генпрокурора в четвер.

У подальшому, за результатами досудового розслідування кримінального провадження стосовно зазначених незаконно затриманих осіб, кримінальне провадження було закрито за відсутністю в їхніх діях складу кримінального злочину. Таким чином, зазначають у відомстві, були порушені конституційні права громадян на свободу та особисту недоторканність, гарантовані ст. 29 Конституції України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА