Події

Коронавірус в Італії виявлено лише у 12 з майже 8 тис. міст

Національне агентство з питань туризму Італії (ENIT) повідомило про ситуацію з поширенням коронавірусу в країні - за його даними, епідемія зачіпає лише невелику частину території, а решта регіонів безпечні для туристів.

"Національна система охорони здоров'я Італії одразу почала вживати заходів, спрямованих на захист здоров'я громадян і туристів. Вжито надзвичайних запобіжних заходів, серед них тимчасове закриття деяких об'єктів і припинення проведення деяких подій, які є лише запобіжними заходами, що не мають нічого спільного з поширенням вірусу на території Італії", - повідомили порталу "Інтерфакс-Туризм" у прес-службі ENIT.

За даними МЗС Італії, на сьогодні лише 0,05% її території охоплені надзвичайними заходами тимчасової ізоляції, спрямованими на запобігання поширенню вірусу.

"Заходів із тимчасової ізоляції вжито у 12 з 7904 італійських міст. Це Бертоніко, Казальпустерленго, Казальджерундо, Кастільйоне-д’Адда, Кодоньо, Фомбіо, Малео, Сан-Фьорано, Сомалья, Терранова-дей-Пассерині в Ломбардії та Во-Еуганео у Венето. Інша частина країни, зокрема регіони, де деякі міста перебувають у тимчасовій ізоляції, залишається безпечною і доступною. Всі послуги для жителів і туристів надаються у звичайному порядку. Всі заходи також збережено", - наголошують у ENIT.

Загалом на сьогодні в Італії понад 650 хворих коронавірусною інфекцією, 17 осіб померли. Ескалація епідемії сталася наприкінці минулого тижня, до цього хворіли лише кілька десятків людей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ