Події

Екс-працівники поліції Запоріжжя продали старі шини до БТР спецпідрозділу поліції за ціною нових

Зловживаючи службовим становищем, службові особи Головного управління Нацполіції України в Запорізькій області в змові з підприємцем закупили в 2018 році старі шини до бронетехніки спецпідрозділу поліції за ціною нових, внаслідок чого з відомчого бюджету привласнили 250 тис. грн.

"Оперативники Запорізького управління департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили, що в 2018 році на той час один із заступників начальника Головного управління поліції Запоріжжя (держслужбовець 6-го рангу) в змові з головою тендерного комітету, начальником відділу забезпечення автотранспортом ГУНП і з жінкою-підприємцем провернули фінансову аферу", - повідомляє в п'ятницю департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Було укладено договір на постачання нових шин для БТР, закріплених за батальйоном поліції особливого призначення поліції області. На придбання 16 одиниць зазначеного товару з відомчого бюджету ГУНП виділили майже 250 тис. грн. При цьому чиновник тендерного комітету сприяв, щоб угоду підписали з конкретним підприємцем - їхньою союзницею.

"Водночас 52-річна посередник закупила покришки на державному підприємстві, яке сумлінно продало їх як вживані за ціною 35 тис. грн. Придбані скати, термін випуску яких датується 1980-ми роками, пошкоджені та стерті, в подальшому були пофарбовані й прийняті на облік в автогосподарство ГУНП", - розповіли у внутрішній безпеці.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі теруправління ДБР, розташованого в Мелітополі, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"За висновком експертів Центру сертифікації шин і технічних гумових виробів і Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України встановлено, що шини, в які "перевзули" відомчу бронетехніку спільники змови, не придатні до експлуатації", - зазначили в ДВБ.

У червні було оголошено підозру начальнику відділу забезпечення автотранспортом обласного главку поліції.

28 лютого 2020 року працівники внутрішньої безпеки поліції, ДБР і прокуратури вручили підозру трьом його спільникам: колишньому заступнику голови поліції Запоріжжя, колишньому голові тендерного комітету обласної поліції та жінці-підприємцю за ч. 4 ст. 191 КК України.

"У разі доведення провини їм загрожує позбавлення волі терміном від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ