07:49 01.04.2020

Аваков вважає, що Україна почне повертатися до нормального ритму життя не раніше 15 травня

2 хв читати
Аваков вважає, що Україна почне повертатися до нормального ритму життя не раніше 15 травня

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що обмеження, викликані поширенням коронавірусу, можуть бути скасовані у другій половині травня, вважає оптимістичним сценарієм повернення після 15 травня.

"Подивимося, як розвиватимуться події в Європі, яку хвиля вірусу накрила раніше нас ... Але, якщо чесно ... треба бути реалістами ... Моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя - лише до 15 травня. І це - припущення оптиміста", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у ніч на середу.

Міністр підкреслив, що завершення карантину в Україні буде залежати від результативності впроваджених заходів.

"Ніхто в нашій країні не знає коли завершиться епідемія і скасується карантин - а хто говорить, що знає - бреше. Все буде залежати від розвитку ситуації і нашої успішності в боротьбі з вірусом", - написав Аваков.

Він також нагадав, що нині карантин відмінено тільки в Китаї. "Країни навколо нас щодня посилюють обмежувальні заходи ... від Польщі, яка з 1 квітня вводить більш жорсткий режим карантину до комендантської години в Ніцці і заборони виходити на вулиці у Франції, Іспанії, Італії, у тій же Москві і Нью-Йорку", - уточнив міністр .

Аваков також підкреслив, що нині дуже відповідальний момент атаки епідемії. "Якщо не будемо масово обніматися і шашликувати в парках, нагороджуючи один одного вірусом - можемо збити пік вірусу, не доходячи до рівня трагічних втрат", - підсумував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА