20:38 07.04.2020

Окупаційна влада Криму та ОРДЛО приховує реальну картину із захворюваністю на коронавірус, зокрема щодо смертей

2 хв читати
Окупаційна влада Криму та ОРДЛО приховує реальну картину із захворюваністю на коронавірус, зокрема щодо смертей

Ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу Covid-19 на тимчасово окупованих територіях України погіршується, проте російські окупаційні адміністрації окремих районів Донецької та Луганської областей, а також Криму і далі наражають громадян на небезпеку, приховуючи реальну картину, заявляють у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Станом на 7 квітня окупаційна адміністрація в ОРДО визнала наявність шести хворих на коронавірус, наголошуючи на відсутності летальних випадків. Водночас, за наявною інформацією, 4 квітня в Центральній районній лікарні м. Амвросіївки помер громадянин, інфікований коронавірусом. Цей факт замовчується, відповідна медична документація вилучена", - йдеться в оприлюдненому у вівторок увечері на сайті Мінреінтеграції повідомленні.

Окрім цього, в смт Кадіївка (розташоване на території ОРЛО) в Центральній міській багатопрофільній лікарні лікарі-вірусологи з Росії здійснюють щоденний огляд бойовиків так званого армійського корпусу.

"При цьому цивільне населення позбавлене належної медичної допомоги. Водночас, за інформацією МКЧХ (Міжнародного комітету Червоного Хреста - ІФ), вже до кінця поточного тижня організація планує направити на Донбас нову партію гуманітарної допомоги, в тому числі і для боротьби з коронавірусом", - зазначають у міністерстві.

Отже, інформують у Мінреінтеграції, вантаж міститиме тести для виявлення коронавірусу, апарати штучної вентиляції легенів, маски, рукавички тощо. При цьому, за даними МКЧХ, з боку окупаційних адміністрацій запит на гуманітарну допомогу, як і раніше, не надходив.

"Це вкотре підтверджує, що, незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, окупаційна "влада" продовжує приховувати реальний стан речей", - зазначили в Мінреінтеграції.

У міністерстві додають, що у них викликає занепокоєння й інформація про те, що російське Міноборони планує хворих на коронавірус військових розміщувати в Севастополі, для чого вже почали готувати госпітальне судно "Єнісей".

"Це погіршує і так складну ситуацію із захворюваністю на українському півострові", - зазначили в Мінреінтеграції.

В українському міністерстві додають, що станом на 7 квітня російська окупаційна влада визнає 22 випадки зараження коронавірусом у Криму і 5 випадків у Севастополі. Ще близько 7 тис. людей перебувають під різними типами спостереження через підозри інфікування.

"За наявною інформацією, реальна кількість інфікованих значно вища", - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції заявляють, що на порядку денному, зокрема, питання щодо можливості постачання гуманітарної допомоги в тимчасово окупований Росією Крим.

"Нагадаємо, Мінреінтеграції наголошувало на тому, що російські окупаційні адміністрації в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також у Криму приховують від місцевих жителів реальний стан захворюваності на коронавірус. Це позбавляє людей можливості убезпечити себе від епідемії Covid-19. Ситуація погіршується через нестачу медичного персоналу, тестових систем і недостатню кількістю місць у лікувальних закладах", - йдеться в інформації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА