14:12 14.04.2020

Генсек НАТО Столтенберг: Використання українських літаків "Мрії" та "Руслана" в боротьбі з Covid-19 зміцнює співпрацю альянсу з Україною

2 хв читати
Генсек НАТО Столтенберг: Використання українських літаків "Мрії" та "Руслана" в боротьбі з Covid-19 зміцнює співпрацю альянсу з Україною

Генеральний секретар НАТО схвалює використання українських літаків "Мрія" і "Руслан" для стратегічних перевезень медичного обладнання в боротьбі з пандемією коронавірусу, що демонструє тісну співпрацю союзників з альянсу з Україною.

"Я бачив ці літаки - вони величезні, у них є величезні можливості, й українські літаки демонструють, як НАТО працює з партнером - Україною, щоб забезпечити повітряні перевезення для союзників із НАТО", - сказав він у вівторок під час відео-прес-конференції, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Прес-конференція відбулася напередодні позачергового засідання міністрів оборони Північно-Атлантичного альянсу, яке пройде захищеними каналами у форматі відео-конференції і яке було скликано за ініціативою генсека у зв'язку з пандемією Covid-19.

Генсек наголосив, що союзники схвалюють той факт, що у НАТО є багато партнерів. "Ми можемо разом стояти і реагувати на спільні виклики, яким є криза Covid-19", - додав він.

Столтенберг зазначив, що схвалює тісне партнерство з Україною. "Це (пандемія коронавірусу - ІФ) торкнулося нас всіх, це - загальний виклик, на який ми повинні реагувати спільно. Звісно, ми зараз обговорюємо, як далі ми можемо посилити партнерство з Україною, і Програма посилених можливостей - один з елементів, щодо якого наразі триває обговорення, тому мені ще рано робити висновки, але все, що ми робимо разом, зміцнює партнерство між НАТО й Україною", - упевнений генсек альянсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА