14:46 14.04.2020

Пожежу в зоні відчуження ЧАЕС ліквідовано, тління погасять через декілька днів, доповів Зеленському голова ДСНС

2 хв читати
Пожежу в зоні відчуження ЧАЕС ліквідовано, тління погасять через декілька днів, доповів Зеленському голова ДСНС

Державній службі України з надзвичайних ситуацій потрібно ще декілька днів, щоб погасити тління, яке залишилося після пожежі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС і навколо неї, повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін президенту України Володимиру Зеленському на щоденній селекторній нараді.

Як повідомляє прес-служба глави держави, доповідь з цього питання Зеленський отримує кожного дня, щоб тримати ситуацію під контролем.

"На запитання президента, коли саме зупиниться горіння в зоні відчуження, Микола Чечоткін відповів, що пожежі вже немає", - наголошується в повідомленні.

Зеленському також доповіли, що напередодні, після 16:00 13 квітня, сталося погіршення ситуації через шквальний вітер, тому вогонь було складно контролювати. Тож ДСНС спрямувала більшу кількість техніки й особового складу на ліквідацію пожежі. Дощ, який пройшов на цій території, допоміг пожежним впоратися з ситуацією швидше.

"Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у зоні відчуження зберігається в нормі й не підвищується", - повідомив Чечоткін.

Голова ДСНС зазначив, що одночасно з гасінням пожежі на території зони відчуження пожежники не допустили перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об'єкти "Укриття", "Вектор", розподільну електростанцію ЧАЕС і сховище з радіоактивними відходами.

Національна поліція повідомила, що напередодні поблизу двох осередків пожежі було затримано паліїв, здійснюються слідчі дії. Одного громадянина України підозрюють у підпалі майже 7 га сухостою.

"Дуже радий, що Верховна Рада вчора проголосувала за підвищення штрафів за підпали, знищення лісів. Це швидка і правильна реакція влади на серйозні виклики. Попередні штрафи в декілька тисяч гривень були занадто мізерним покаранням за такі серйозні злочини", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА