15:48 17.04.2020

Віце-спікер ВР висловлюється за розробку стратегії тестування населення на наявність антитіл до коронавірусу

1 хв читати
Віце-спікер ВР висловлюється за розробку стратегії тестування населення на наявність антитіл до коронавірусу

Україні потрібна стратегія тестування населення на антитіла до коронавірусу, вважає заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

"Уряд України, МОЗ, РНБО мають негайно приступити до розробки стратегії тестування населення на наявність антитіл до коронавірусу. Необхідно забезпечити реалізацію такої стратегії відповідними ресурсами. Треба вже сьогодні планувати закупівлю, або власне виробництво достовірних тестових систем на антитіла до COVID-19", - наводить слова Кондратюк прес-служба апарату Верховної Ради.

За її словами, важливо знати реальну кількість людей, які перехворіли на коронавірус у масштабах країни. "Такі дані дозволять ухвалювати ефективні рішення про те, коли припиняти заходи соціальної ізоляції, знову відкривати бізнеси та школи. Адже люди, які мають імунітет, можуть безпечно повертатися до звичного життя", - зазначила Кондратюк.

Віце-спікер послалася на міжнародний досвід, тестування населення на імунітет у США, Іспанії, Великій Британії.

Парламентарій висловилася і за видачу імунних сертифікатів тестованим, і підготовку відповідних змін до постанови Кабміну.

"Громадяни з імунітетом повинні отримати можливість хоч завтра стати до роботи, щоб прогодувати свої сім’ї", - переконана Кондратюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА