11:30 21.04.2020

Всеукраїнського перепису населення у 2021 році, найімовірніше, не буде - Немчінов

2 хв читати
Всеукраїнського перепису населення у 2021 році, найімовірніше, не буде - Немчінов

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов вважає, що у 2021 році всеукраїнський перепис населення, найімовірніше, не відбудеться.

"Перепис потрібно обов'язково проводити, але перепис - це дороге задоволення. Бюджетний запит, який Держстат подав, здається, 5,8 млрд грн. У нас увесь стабфонд на коронавірус - 65 млрд. Це дуже серйозне політичне рішення і це процес, який потрібно запускати заздалегідь. Наприклад, якби ми хотіли здійснити перепис у 2021 році, то в березні 2020 року ми мали б розпочати підготовку", - сказав Немчінов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На уточнювальне запитання, чи відбудеться перепис населення у 2021 році, міністр зазначив, що, ймовірно, ні. "Я думаю, що ні. Можна спробувати зробити його наприкінці року, але тоді вже цього року необхідно почати витрачати кошти хоча б із вересня-жовтня. Як мені пояснював глава Держстату, потрібен мінімум один рік і три місяці, щоб пройти весь цикл, який необхідно зробити", - додав він.

За словами Немчінова, керівництво Держстату має три сценарії: варіант класичного перепису, опитування і комбінований.

"Мені більше імпонує комбінований. Тут ідеться про те, що з максимальним використанням електронних носіїв, із максимальним використанням цифрових технологій, але водночас із дворовим обходом, з реальними речами. Але навіть суто цифровий перепис - це дуже великі кошти", - заявив чиновник.

Як повідомлялося, в січні 2020 року колишній міністр Кабміну Дмитро Дубілет озвучив дані електронного перепису, згідно з якими чисельність населення України становить 37 млн 289 тис. осіб (станом на 1 грудня 2019 року). Система підрахунку, за якою проводився пробний перепис, викликала критичні зауваження.


Повний текст інтерв'ю з Немчіновим буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА