10:48 28.04.2020

МОЗ презентує план подолання дефіциту бюджету психлікарень для роботи в умовах реформи - Степанов

1 хв читати
МОЗ презентує план подолання дефіциту бюджету психлікарень для роботи в умовах реформи - Степанов

Міністерство охорони здоров'я України має намір представити план подолання дефіциту бюджету психіатричних лікарень, який дасть змогу їм працювати в умовах медреформи, повідомив міністр Максим Степанов.

"Ми здійснюємо аудит і вже напрацювали рішення, які зміни вноситимемо до бюджету. Ми працюємо над тим, щоб найближчими днями озвучити свої пропозиції, свій алгоритм виходу з ситуації", - сказав він на прес-брифінгу у вівторок.

За словами Степанова, зокрема, у 2020 році дефіцит фінансування київського НКП "Клінічна лікарня "Психіатрія" становив 22% порівняно з 2019 роком. У клініці працює 1401 співробітник, із них 126 лікарів і 364 медсестер.

"Після другого етапу реформи цей медзаклад недофінансовано, дефіцит 22% від профінансованого минулого року. Така ситуація була в багатьох психіатричних лікарнях, вони всі йдуть із дефіцитом", - констатував міністр.

Окрім того, Степанов сказав, що медики "Психіатрії" за два тижні до старту медреформи дізналися, який саме тариф, скільки він становитиме, що входитиме до тарифу, і тільки після цього стали складати свої бюджети.

За даними Національної служби здоров'я України (НСЗУ), загальна сума договору НКП "Клінічна лікарня "Психіатрія" становить 42,92 млн грн.

Контракти, що дають змогу отримувати фінансування в рамках Програми медичних гарантій за надання медпослуг з пакету "Психіатрія", з НСЗУ уклали 195 медзакладів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА