14:01 30.04.2020

Ляшко: З 2,133 тис. ліжок інтенсивної терапії для пацієнтів із COVID-19 зайняті 158

2 хв читати
Ляшко: З 2,133 тис. ліжок інтенсивної терапії для пацієнтів із COVID-19 зайняті 158

В Україні з 2,133 тис. ліжок інтенсивної терапії, виділених для лікування пацієнтів із COVID-19, зайняті 158, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради в четвер.

"Карантин працює. Сьогодні з 2,133 тис. ліжок інтенсивної терапії, обладнаних киснем і апаратами ШВЛ, зайняті 158. Сьогодні український лікар не робить вибір, щоб госпіталізувати й надавати медичну допомогу певній категорії населення, як це було в ЄС", - сказав він.

"Ми всі маємо розуміти, що за два місяці підготувати систему охорони здоров'я, яка ефективно справлялася б з викликами пандемії, дуже важко. Сьогодні, на жаль, хворіють медпрацівники, ми ініціювали розгляд цього питання в уряді, і кожен випадок, коли лікар хворіє коронавірусом, розглядатиметься як випадок професійного інфікування з виплатами з фонду", - додав він.

За словами Ляшка, Кабмін додатково виділив кошти на доплати медикам за березень.

"Уряд виділив кошти, щоб зробити в березні 300% надбавки медпрацівникам. Після аналізу виплат ми побачили, що в регіонах кожен порахував, як захотів, і не врахував проголосований закон і постанову Кабміну. Тому Кабмін додатково виділив кошти, які спрямували на медзаклади для того, щоб покрити витрати та виплатити анонсовані надбавки. За квітень оплачуватиметься інший тариф, і кожен медпрацівник отримає надбавку", - сказав він.

Санлікар наголосив, що також триває робота щодо забезпечення лікарів засобами індивідуального захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА