13:06 25.05.2020

Шмигаль доручив створити 3-місячний запас засобів боротьби з COVID-19

1 хв читати
Шмигаль доручив створити 3-місячний запас засобів боротьби з COVID-19

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити тримісячний запас засобів боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19.

"Глава уряду наголосив, що пріоритетом у держзакупівлях має бути локалізація, тобто насамперед мають закуповуватися товари українського виробництва. Прем’єр-міністр дав доручення Мінекономіки надати перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків, обладнання. Всі вимоги до виробників мають бути уніфіковані", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду за підсумками наради щодо медичних закупівель, пов'язаних із запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Шмигаль також віддав протокольне доручення організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

"Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту має бути з розрахунку на три місяці. Хочемо наразі сформувати такий запас у лікарнях першої хвилі", - підсумував прем'єр.

У свою чергу, доповідаючи про стан медичних закупівель, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в рамках програми, затвердженої Кабміном, передбачено виділення близько 3 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту, лабораторного обладнання тощо.

"У вівторок розпочинається процедура закупівлі з використанням системи ProZorro, але за скороченою процедурою", - заявив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА