Події

ВООЗ обговорює з Китаєм питання щодо розслідування появи COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) щодня проводить обговорення з Китаєм щодо проведення розслідування стосовно походження коронавірусу COVID-19, повідомив у понеділок керівник ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян.

"Ми щодня зв'язуємося з нашими колегами в Китаї щодо проведення необхідного наукового розслідування стосовно походження вірусу (COVID-19)", - заявив Раян.

Він наголосив, що влада Китаю та інших країн, а також у ВООЗ "зацікавлені в тому, щоб з'ясувати тваринне походження вірусу". При цьому Раян відзначив відкритість Китаю до проведення розслідування.

"Я думаю, ми будемо раді продовжити ці обговорення", - додав він.

Напередодні глава китайського МЗС Ван І заявив, що влада Китаю підтримує ідею міжнародного наукового розслідування, щоб прояснити питання походження коронавірусу COVID-19. "Китай готовий працювати з міжнародною науковою спільнотою, щоб визначити джерело вірусу", - наводять слова міністра західні ЗМІ. "Водночас ми вважаємо, що цей процес має бути професійним, чесним і конструктивним", - додав Ван І, пояснивши, що в цьому разі не має бути "політичного втручання".

Коронавірус почав поширюватися в китайському місті Ухань (провінція Хубей). Більшість науковців вважає, що COVID-19 - вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від кажанів.

Влада США критикує Китай за відсутність транспарентності в тому, що стосується, зокрема, походження вірусу. У Вашингтоні не виключають, що він міг зберігатися в науковій лабораторії Уханського інституту вірусології, а потім з якоїсь причини - почати поширюватися планетою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ