14:38 01.06.2020

Гримчаку в суді оголосили обвинувальний акт і позов про відшкодування збитків

2 хв читати
Гримчаку в суді оголосили обвинувальний акт і позов про відшкодування збитків

На засіданні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у понеділок прокурор оголосив обвинувальний акт стосовно екс-міністра з питань тимчасово окупованих територій і заявив позов про відшкодування збитків, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"1 червня 2020 року у Вищому антикорупційному суді відбулося перше засідання з розгляду по суті обвинувального акта у справі про обвинувачення колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і його "помічника" у скоєнні злочинів", - йдеться в повідомленні САП, розміщеному на сторінці у Facebook.

Екс-міністр і його "помічник" обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369; ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.4 ст.369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцям) Кримінального кодексу України.

За інформацією прокуратури, на засіданні прокурор САП оголосив стислий виклад обвинувального акта. Також сторона обвинувачення і сторона захисту виступили зі вступними промовами.

"Крім того, прокурор САП заявив цивільний позов у справі про відшкодування збитків, завданих унаслідок скоєння зазначеного злочину", - зазначається в повідомленні.

За інформацією прокуратури, наступне засідання призначено на 9 червня 2020 року.

У повідомленні ВАКС не називається прізвище підозрюваного, йдеться про Юрія Гримчака.

Раніше ВАКС залишив Гримчака під домашнім арештом, також було продовжено термін зобов'язань, покладених на підозрюваного: прибувати до суду за кожним викликом, утримуватися від спілкування з обвинуваченим і свідками, здати на зберігання документи для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю.

22 травня антикорупційні органи завершили розслідування кримінального провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра окупованих територій Юрія Гримчака в шахрайстві та вимаганні неправомірної вигоди.

"Розслідування за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди колишнім заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та його "помічником" завершено. Обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті", - повідомляло Національне антикорупційне бюро.

За інформацією НАБУ, дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовим особам) Кримінального кодексу України.

Раніше НАБУ закрило справу про внесення недостовірних відомостей в електронну декларацію екс-заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА