11:15 03.06.2020

США занепокоєні затриманням українського військового силами РФ на території України

2 хв читати
США занепокоєні затриманням українського військового силами РФ на території України

Посольство США в Україні заявило про занепокоєння у зв'язку з затриманням українського військовослужбовця російськими силами на суверенній території України та закликало РФ припинити незаконну окупацію Криму й агресію на Донбасі.

"Ми занепокоєні нещодавніми новинами про затримання українського військовослужбовця російськими силами на суверенній території України. Росія має припинити незаконну окупацію Криму й агресію на Донбасі", - йдеться в повідомленні посольства у Facebook у середу.

Як повідомлялося, 30 травня в районі півострова Чонгар було виявлено відсутність українського військовослужбовця Євгена Добринського з 95 десантно-штурмової бригади Збройних сил України. Начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Десантно-штурмових військ ЗСУ майор Валентин Шевченко зазначив, що, за попередньою інформацією, його могли викрасти, адже неподалік розміщення військовослужбовця до цього об'єкта було виявлено сліди боротьби.

"Хочу зазначити, що особливий склад, задіяний у несенні служби в цьому районі, має при собі зброю, боєприпаси та засоби радіозв'язку. На цих військових об'єктах проводилося чергування по кілька військовослужбовців. Хочемо відразу сказати, що зброя і амуніція цього військовослужбовця в наявності", - сказав він.

Пізніше ФСБ РФ підтвердила затримання українського військового. "Прикордонне управління ФСБ Росії в Республіці Крим за незаконний перетин державного кордону з України в Російську Федерацію затримало особу без документів, що засвідчують особу, в стані алкогольного сп'яніння", - повідомляється на сайті ФСБ. Також у відомстві повідомили, що під час персонального огляду в затриманого виявлено й вилучено "речовину рослинного походження, що, ймовірно, є наркотичною, її направлено на експертизу". Стосовно Добринського Є.В. порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 КК Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА