13:37 03.06.2020

САП і НАБУ завершили слідство у справі про обвинувачення екс-першого заступника секретаря РНБО в завданні збитків на 17,4 млн грн

3 хв читати
САП і НАБУ завершили слідство у справі про обвинувачення екс-першого заступника секретаря РНБО в завданні збитків на 17,4 млн грн

Прокурори САП і детективи НАБУ завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО, екс-заступника міністра оборони та директора департаменту Міністерства оборони, підозрюваних у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн.

"На сьогодні досудове розслідування у справі завершено. Матеріали кримінального провадження відкрито підозрюваним і їхнім захисникам для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде направлено до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу.

Встановлено, що екс-чиновник РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, частки в статутному капіталі якої належали саме посадовцю та його близьким особам, а саме ВАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

У жовтні 2019 року повідомлено про підозру колишньому першому заступникові секретаря РНБО. У квітні 2020 року - екс-заступнику міністра оборони та директору департаменту Міністерства оборони. Цим особам інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

Також колишньому чиновникові РНБО інкримінується внесення недостовірних відомостей у декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто скоєння злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України. Так, він не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо, а саме $54 тис. за 2016 рік, $63 тис. за 2017 рік і $47,5 тис. за 2018 рік.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2019 року детективи НАБУ затримали першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського в аеропорту "Бориспіль". 18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей..

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Вранці 21 жовтня близькі Гладковського внесли за нього заставу. Він залишив СІЗО.

21 грудня ВАКС задовольнив прохання адвокатів Гладковського і дозволив колишньому чиновнику не носити електронний засіб контролю (електронний браслет). Водночас у Гладковського залишилася низка інших обов'язків, як-от: обов'язок з’являтися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не залишати м. Київ та Київську область без дозволу, здати паспорти для виїзду за кордон.

Термін дії зобов'язань, покладених на Гладковського, продовжено до 5 червня 2020 року.

14 травня 2020 року в САП повідомили, що експертиза у справі колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Гладковського встановила збитки на суму понад 17,44 млн грн замість 10,62 млн грн, у зв'язку з цим йому змінено підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА