Події

Крищенко: У поліції Києва достатньо досвіду і витримки, щоб запобігти будь-яким провокаціям на акціях у столиці в п'ятницю

Поліція Києва має інформацію про можливість реалізації різних сценаріїв під час акцій у п'ятницю біля будівлі Верховної Ради та Кабінету Міністрів і готова до забезпечення правопорядку, наголошує начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

"У п'ятницю відбудеться кілька різнопланових акцій біля Верховної Ради та Кабінету Міністрів. За різними заявками очікуємо до 1 тисячі людей", - сказав Крищенко в четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кількість поліцейських, задіяних у забезпеченні правопорядку, не буде значною, буде залучено сили Нацгвардії.

Відповідаючи на запитання про те, чи очікує поліція якихось провокацій під час акцій, начальник главку сказав: "У соцмережах ми читаємо, що є ідеї, заклики під егідою "ні свавіллю поліції" влаштувати щось подібне до того, що відбувається в США, було в Парижі, Лондоні. Тому ми готуємося до різних сценаріїв. У поліції Києва достатньо досвіду, витримки, а також сил і засобів та законних підстав, щоб запобігти будь-яким провокаціям".

"Ми готові до забезпечення правопорядку, як завжди", - сказав Крищенко, зазначивши, що з урахуванням хвилі повідомлень про нібито мінування буде здійснено кінологічне обстеження територій, обстеження вибухотехнічними службами.

Що стосується безстрокової акції вкладників банку "Аркада" біля КМДА, то, як сказав Крищенко, наразі складно спрогнозувати, яка кількість людей збереться.

"Завтра вранці буде засідання робочої групи за участю представників КМДА, забудовника, вкладників, також будуть представники МВС, поліції, щоб усе було в правовому руслі, не було ексцесів ні зараз, ні потім. Порядок забезпечуватимемо і на акції, і на самому засіданні робочої групи", - додав начальник ГУ Нацполіції Києва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ