Події

Голова Євроради вирішив регулярно звертатися безпосередньо до громадян ЄС

Голова Європейської ради Шарль Мішель, який рівно півроку тому обраний лідерами 27 країн ЄС, вирішив регулярно звертатися з інформаційними листами безпосередньо до громадян союзу.

"Існує дивовижний парадокс у сприйнятті Європейського союзу. З одного боку, нашим співгромадянам рішуче подобаються можливості, які ЄС їм надає - такі як вільне пересування континентом, якщо йдеться про відпочинок або роботу. Можливий і вибір місця проживання в іншій країні", - зазначає він у першому зверненні, опублікованому в четвер.

Мішель нагадує і про інші досягнення європейської інтеграції: єдину валюту євро, програми Erasmus і Leonardo для учнівської молоді.

"З іншого боку, іноді важко зрозуміти, як працює Європейський союз з його складними процесами прийняття рішень", - визнає глава Євроради.

Він вважає глибоко помилковим враження про віддаленість "Брюсселя" від громадян союзу. Насправді закони ЄС приймаються легітимними урядами 27 країн і Європарламентом, який обраний прямим голосуванням 450 мільйонів громадян.

"Однак факт залишається фактом: громадяни часто скаржаться, що вони недостатньо добре обізнані про справи ЄС", - констатує Мішель, пояснюючи рішення безпосередньо інформувати публіку про дії на своєму посту.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ