Події

У Вірменії обговорюють можливість введення комендантської години через ситуацію з Covid-19

Влада Вірменії обговорює можливість введення суворих обмежень і комендантської години в зв'язку з погіршенням ситуації з пандемією коронавірусу, заявив прем'єр республіки Нікол Пашинян, у якого також підтверджений Covid-19.

"Так, ми обговорюємо таку можливість (введення жорсткого карантину і комендантської години - ІФ). Обговорюємо також економічні наслідки і навантаження. Зараз ми обговорюємо кілька сценаріїв і приймемо рішення", - сказав Пашинян на брифінгу у дворі урядового будинку в четвер, відповідаючи на надіслані онлайн питання журналістів.

Брифінг за участю міністра охорони здоров'я Арсена Торосяна і директора Арташатського медцентру Ліліт Мусеян транслює прес-служба уряду.

Пашинян також зазначив, що ситуація з пандемією коронавірусу в Вірменії продовжує погіршуватися.

"Ситуація продовжує погіршуватися через масове недотримання громадянами протиепідемічних норм. Я знову закликаю всіх дотримуватися всіх норм - носити маски, дотримуватися соціальної дистанції", сказав Пашинян.

Він також заявив, що почувається добре, хвороба протікає безсимптомно.

"Ми всією сім'єю знову пройшли повне обстеження, жодних симптомів немає, вірус протікає безсимптомно, немає запалення легенів і немає температури", - зазначив прем'єр Вірменії.

Раніше в четвер Пашинян заявив, що медики в Вірменії за минулу добу виявили коронавірус у 697 осіб, лікарі не в змозі своєчасно госпіталізувати всіх, хто потребує інтенсивної терапії.

Разом із тим, єдиний інформаційний центр республіки повідомив у четвер, що кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 в країні досягла 11 тис. 221.

За даними відомства, за добу померли 15 пацієнтів з Covid-19, загальна кількість летальних випадків після зараження коронавірусом у Вірменії досягла 244 людей. "З них 176 осіб померли безпосередньо від коронавірусу, ще 68 заражених померли з інших причин", - наголошується в повідомленні.

Одужали після коронавірусу в Вірменії 3 тис. 468 осіб (+14 за добу).

У Вірменії до 13 червня діє режим надзвичайного стану через коронавірус. Разом із тим, всі обмеження на ведення економічної діяльності зняті, в країні працюють всі підприємства, громадський транспорт, обмеження діють тільки для освітніх установ.

З 22 травня з місць ізоляції додому відпускаються безсимптомні пацієнти з підтвердженим зараженням коронавірусною інфекцією.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ