Події

Криклій обіцяє запуск більше десятка міжнародних авіарейсів із Запоріжжя після 15 червня

Після 15 червня, коли в Україні буде відновлено міжнародне регулярне авіасполучення, з аеропорту Запоріжжя плануються рейси в Мінськ, Бургас, Відень, Вільнюс, Варшаву, Вроцлав, Гданськ, Краків, Будапешт, Стамбул, Анталію та інші міста, повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час огляду міжнародного аеропорту "Запоріжжя" в п'ятницю.

Як повідомляється на урядовому порталі, в аеропорту Запоріжжя виконано капітальний ремонт аеродромних покриттів штучної злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки (РД-1) і перону. Встановлено та введено в експлуатацію сучасні системи світлосигнального обладнання і РТО, а також збудовано новий пасажирський термінал із пропускною спроможністю 400 пасажирів на годину.

"Наразі я перебуваю в аеропорту Запоріжжя, який демонстрував прекрасну динаміку до карантину. Сподіваюся, що вже незабаром рейс Запоріжжя-Київ прийме своїх перших пасажирів. Ми максимально швидко повертатимемо нашу авіацію до нормальної роботи. Звісно, з дотриманням усіх вимог безпеки", - сказав Криклій, зазначивши, що у п'ятницю після карантину в Україні було відновлено внутрішнє регулярне авіасполучення.

Як зазначається в повідомленні, пасажиропотік аеропорту за минулий рік становив 434,1 тис. осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ