11:39 06.06.2020

Аваков повідомив про тотальні відпрацювання в Дніпропетровській області після викриття правоохоронців Павлограда у співпраці з наркоторговцями

3 хв читати
Аваков повідомив про тотальні відпрацювання в Дніпропетровській області після викриття правоохоронців Павлограда у співпраці з наркоторговцями

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Павлоградському відділі поліції (Дніпропетровська область) правоохоронці замість захисту і гарантування безпеки громадян займалися злочинною діяльністю.

"Внутрішня безпека Нацполіції, Держбюро розслідувань та Служби безпеки України провели слідчі дії. Результат розслідування – співпраця правоохоронних органів з наркоторговцями та іншими злочинцями. Відсьогодні ми починаємо тотальні відпрацювання по регіону", – цитує Авакова департамент комунікації МВС України.

Міністр наголосив, що йдеться не тільки про Павлоградський відділ поліції, а й про інші правоохоронні органи області.

"Саме тому на цю проблему ми дивитимемося дуже комплексно – на взаємодію з усіма органами влади і між собою. Мене принципово не влаштовує поширення наркотиків як у всій Дніпропетровській області, так і в Павлоградському районі", – наголосив Аваков.

Глава МВС зазначив, що його заступник Олександр Гогилашвілі окремо координуватиме питання боротьби з наркозлочинністю в області.

У свою чергу керівник Нацполіції Ігор Клименко прийняв рішення про переформатування Павлоградського відділу поліції разом з чотирма підрозділами, які до нього входять.

"Окрім розформування Павлоградського відділу поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади та особи, які проходять по базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% особового складу", - заявив глава Нацполіції.

Як наголошується в прес-релізі, наразі всіх співробітників відділу вивели за штат. Окремо проводиться службова перевірка за фактом фальсифікації службових матеріалів.

Тимчасовим керівником відділення призначено начальника Департаменту внутрішньої безпеки Ігоря Мартищука.

"Протягом наступних трьох тижнів буде сформовано нову команду, співробітники якої пройдуть атестацію", - зазначено в повідомленні.

За рішенням глави Нацполіції, обов'язкову перевірку і переатестацію пройдуть близько 500 співробітників Павлоградського відділу і його чотирьох підрозділів.

Крім того, заступник голови Нацполіції Вадим Троян очолить оперативний штаб, який проведе профілактичні заходи з відпрацювання злочинності в регіоні.

"Уже наступного тижня планується посилити добові наряди та оперативні підрозділи, крім того ввести посилене патрулювання. Будуть розгорнуті додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости. Окремо будуть проведені слідчі та розшукові дії, виявлятимуть осіб, які налагодили незаконне постачання зброї та боєприпасів", - зазначено в прес-релізі.

Особливо пильну увагу буде приділено боротьбі з наркозлочинністю.

У МВС нагадали, що 4 червня співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції.

За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції спільно з підлеглими вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності, для чого вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.

Зловмисники, зокрема, залякували й катували підозрюваних для отримання "потрібних" показань, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення і швидкого розслідування неіснуючих злочинів. 

Так, під час проведення понад 20 обшуків співробітники спецслужби вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби для катувань та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

У рамках кримінального провадження, порушеного за ч.3 ст.28, ч.2 ст.365, ч.2 ст.307, ч.2 ст.372, ч.2 ст.383, с.255 Кримінального кодексу України, правоохоронці затримали сімох учасників угруповання, зокрема начальника Павлоградського відділу поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА