07:53 07.06.2020

SpaceX має намір наприкінці червня запустити на орбіту десяту партію інтернет-супутників Starlink

1 хв читати
SpaceX має намір наприкінці червня запустити на орбіту десяту партію інтернет-супутників Starlink

Компанія SpaceX збирається 24 червня запустити на орбіту вже десяту партію з 60 мікросупутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє спеціалізований американський космічний сайт NASASpaceflight.

За останніми даними, перед цим дев'ятий запуск 60 супутників Starlink мав відбутися 12 червня за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 зі стартового комплексу LC-40 на космодромі на мисі Канаверал (штат Флорида).

Як повідомлялося, останню партію супутників було запущено 4 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 480 космічних апаратів. Її масоване розгортання почалося в травні минулого року. Нині компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором в світі. У разі успішного запуску 12 і 24 червня компанія матиме на орбіті 600 космічних апаратів.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА