20:11 29.06.2020

Країни ЄС нададуть Україні допомогу для подолання наслідків повеней

1 хв читати
Країни ЄС нададуть Україні допомогу для подолання наслідків повеней

У рамках механізму цивільного захисту Європейського Союзу Італія направила в Україну літак з допомогою для ліквідації наслідків повеней на південному заході країни, повідомляє прес-служба Європейської комісії.

"Сьогодні літак уряду Італії доставить постраждалому населенню насосне обладнання, засоби індивідуального захисту, бензопили, електростанції і намети. У вихідні Швеція прийняла на себе зобов'язання направити (в Україну - ІФ) протипожежні бар'єри, шланги та технічних експертів", - зазначається в повідомленні.

Також, Європейська комісія надає Україні допомогу з картографування постраждалих районів через супутникову систему Євросоюзу Copernicus.

"Швеція і Італія є доказом солідарності Євросоюзу в разі стихійних лих. Ми готові надати подальшу допомогу всім, хто перебуває в постраждалих районах, і підтримати органи цивільного захисту, які прагнуть задовольнити нагальні потреби на місцях", - заявив комісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Як повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Євросоюз активував механізм цивільного захисту у відповідь на терміновий запит України, що дозволить країнам ЄС допомогти ДСНС України в подоланні наслідків повеней, згідно зі списком потреб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА