15:42 30.06.2020

До України прибула допомога з Італії для боротьби з повенями - посольство

2 хв читати
До України прибула допомога з Італії для боротьби з повенями - посольство

Літак із Італії з допомогою для боротьби з повенями на заході України прибув до країни, повідомило посольство Італії в Україні.

"Унаслідок сильних повеней, що спіткали Україну, Італія надає допомогу, спрямовану на протистояння цій надзвичайній ситуації та підтримку діяльності з порятунку, а також допомогу постраждалому населенню", - наводить слова посла Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа прес-служба посольства у вівторок.

У повідомленні наголошується, що рейс військової авіації, організований Департаментом цивільної оборони, прибув о 13:00 до аеропорту Львова у вівторок і доставив до України намети, водозабірні насоси, башти-маяки та інші матеріали, надані Корпусом національної пожежної команди, італійськими областями, національними організаціями волонтерів цивільної оборони.

"Дружні зв’язки та солідарність, що об’єднують наші країни, міцнішають у моменти скрути. Ми дуже вдячні Києву за підтримку надану нам із направленням групи лікарів та значної кількості дезінфекційних засобів у найскладніший момент надзвичайної санітарної ситуації в Італії. Наразі ми маємо на меті підтримати прагнення України в протистоянні явищам, що так жорстко вразили Захід країни", - наголосив посол.

За словами дипломата, ця операція входить у рамки Європейського Механізму цивільного захисту.

Раніше у Департаменті комунікації МВС України повідомили, що на звернення посольства України в Римі італійська сторона ухвалила рішення надати гуманітарну допомогу для західних регіонів України.

"Відповідне спорядження та спецтехніку, а саме помпи, обладнані комплектом рукавів, мобільні генератори, рятувальні троси, квадрокоптери, каркасні намети з підігрівом на 10 осіб, костюми для підводних рятувальних операцій, надувні човни з моторами, чотиримісні катамарани, рятувальні жилети та шоломи, портативні радіостанції та інше застосовуватимуть рятувальники ДСНС для ліквідації наслідків руйнівних повеней", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у понеділок увечері.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив подяку за співпрацю та допомогу міністру закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

Як повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Євросоюз активував Механізм цивільного захисту у відповідь на терміновий запит України, що дасть змогу країнам ЄС допомогти ДСНС України у подоланні наслідків повеней, згідно зі списком потреб.

Крім Італії, допомогу надає також Швеція, яка прийняла на себе зобов'язання направити (до України - ІФ) протипожежні бар'єри, шланги та технічних експертів.

Крім цього, Європейська Комісія надає картографічні послуги у постраждалих районах через супутникову систему ЄС Copernicus.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА