20:05 02.07.2020

У Польщі в масштабній ДТП за участю пасажирського автобуса постраждали 16 українців, шістьох госпіталізували - МЗС України

2 хв читати
У Польщі в масштабній ДТП за участю пасажирського автобуса постраждали 16 українців, шістьох госпіталізували - МЗС України

У Польщі поблизу міста Богуславіце Сілезького воєводства в четвер, 2 липня, зіткнувся пасажирський автобус і вантажівка, внаслідок чого постраждали 40 людей, зокрема 16 українців, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

"2 липня о 13:49 (за місцевим часом) на автодорозі №1 поблизу м. Богуславіце сталася ДТП за участю вантажного автомобіля і пасажирського автобуса, в якому перебували близько 40 громадян України. За попередньою інформацією Генерального консульства України в Кракові, внаслідок зазначеної ДТП 16 громадян України отримали травми різного ступеня тяжкості, з них шістьох було госпіталізовано. Наразі одна людина у важкому стані", - розповів Погорельцев.

У свою чергу польське видання Dziennik Polski з посиланням на прес-секретаря міського управління поліції в Ченстохові Марту Качинську пише, що "згідно з дуже попередніми даними, в автоцистерні, яка перевозила сипкий матеріал невідомого типу, вибухнула шина". "Цей транспортний засіб врізався в автобус, який перекинувся, а потім в автомобіль із причепом, що перевозив легкозаймисті речовини. В обох вантажівках сталася пожежа", - сказала Марта Качинська.

В автобусі на роботу їхали громадяни України, повідомляє Dziennik Polski. За словами Качинської, загалом у ДТП постраждала 31 людина. Трьох найважче поранених евакуювали вертольоти служби повітряної швидкої допомоги, ще сімох доправили до лікарень у Ченстохові та Радомську. Ще 18 осіб було спочатку поміщено в школу в Крушині, де з ними працювали психологи, але потім було вирішено направити їх до лікарні на обстеження, пише польське видання. Воно наводить також дані Міністерства охорони здоров'я про те, що загалом у ДТП отримали травми і рани 32 людини.

За інформацією прес-центру польської поліції в регіоні на сторінці у Twitter, нині триває судовий розгляд, поліція оглядає місце події і транспорт, який у ній брав участь.

"Десять людей були госпіталізовані, зокрема водій автобуса, який отримав серйозні поранення, усі постраждалі отримали допомогу", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА