20:17 02.07.2020

У ДБР заявляють, що сьогодні повернуть техніку для ППО Повітряним силам ЗСУ і проведуть службове розслідування щодо правомірності дій своїх працівників

2 хв читати
У ДБР заявляють, що сьогодні повернуть техніку для ППО Повітряним силам ЗСУ і проведуть службове розслідування щодо правомірності дій своїх працівників

У Державному бюро розслідувань підтвердили вилучення приладів НВЧ (клістронів) з кількох зенітних ракетних бригад Повітряних сил Збройних сил України, проте вже повернули їх і проведуть розслідування стосовно правомірності дій працівників ДБР.

"Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ, 1 липня 2020 року провели санкціоновані огляди військової техніки на території кількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України. Під час слідчих дій було вилучено сім приладів НВЧ (клістрони)", - йдеться в заяві ДБР, оприлюдненій у четвер увечері.

При цьому в бюро заявляють, що "того самого дня слідчі ДБР повернули три прилади до однієї з військових частин, ще чотири прилади буде повернуто сьогодні".

Також керівництво Державного бюро розслідувань ініціювало проведення службового розслідування, під час якого буде надано оцінку правомірності дій працівників ДБР.

Як повідомлялося, раніше 2 липня в Командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що слідчі ДБР під час обшуків вилучили із зенітних ракетних бригад Повітряних сил ЗС України, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях, НВЧ прилади (клістрони), що є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

"Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання "Кавказ-2020", де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі такі речі...", - наголосили в Командуванні.

У Повітряних силах пояснюють, що надвисокочастотні прилади є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль, а створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дає змогу швидко відновити їх боєздатність.

"Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір і важливі стратегічні об'єкти держави. Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи. Водночас закликаємо всі правові інстанції приймати виважені рішення, які не суперечили б національним інтересам держави", - наголошують у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА