07:33 03.07.2020

Вашингтон вживатиме рішучих заходів, якщо підтвердиться інформація про плату Росією талібам за вбивство американських солдатів

2 хв читати
Вашингтон вживатиме рішучих заходів, якщо підтвердиться інформація про плату Росією талібам за вбивство американських солдатів

США будуть рішуче реагувати, якщо підтвердиться інформація про те, що Росія пропонувала винагороди талібам в обмін на напади на американських військових, заявив радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн.

"Це важливі твердження. Якщо вони будуть підтверджені, то я можу гарантувати вам, що президент вживатиме рішучих заходів", - сказав О'Браєн журналістам у Білому домі.

Він також зазначив, що Вашингтон може ніколи не дізнатися правду про це через витік інформації в ЗМІ.

О'Браєн повідомив, що співробітник ЦРУ вирішила не інформувати президента США Дональда Трампа усно, "оскільки у неї не було довіри до розвідданих".

Також він відмовився відповісти, чи отримував Трамп інформацію в письмовому вигляді.

Наприкінці червня газета The New York Times опублікувала статтю, в якій повідомляла з посиланням на неназваних американських офіційних осіб, що російська військова розвідка пропонувала талібам винагороду за напади на американських військовослужбовців в Афганістані. За інформацією видання, це відбувалося в розпал переговорів про мирне врегулювання афганського конфлікту.

Автори статті стверджували, що президенту США Дональду Трампу доповіли про ці висновки розвідки ще в березні 2020 року, проте, як йшлося в матеріалі, той поки не вирішив, як слід реагувати. Аналогічну інформацію опублікувала газета The Washington Post. За її даними, в результаті змови загинули кілька американських військовослужбовців.

У Білому домі заявили, що Трамп не отримував таких розвідданих, а також, що в адміністрації перевіряють цю інформацію, і що в американській розвідспільноті немає єдиної думки про її достовірність.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА