17:03 03.07.2020

Рада суддів України обурена заявами Саакашвілі про судову реформу

2 хв читати
Рада суддів України обурена заявами Саакашвілі про судову реформу

Рада суддів України висловила обурення заявами голови виконкому Національної ради реформ Міхеіла Саакашвілі про нову концепцію судової реформи.

"Рада суддів України погоджується з президентом України, що у суспільстві існує запит на справедливість, хоча справедливість це не завжди законність. Тому суть судової реформи має полягати у максимальному поєднанні справедливості і законності, бо чим менша між ними розбіжність, тим більше громадяни відчувають захист своїх прав з боку держави через судову владу", - наголошується в заяві, розміщеній на сайті Ради.

Водночас заяви Саакашвілі про "фундаментальний переділ усього, що відбувається в судовій системі" викликають у Ради побоювання своєю радикальністю.

"Роблячи такі заяви, пан Саакашвілі мав би знати, що зараз у судовій системі, саме через подібні заяви та неврегульовані процедури щодо призначення суддів, утворився катастрофічний кадровий голод", - наголошується в заяві.

Рада також нагадала про висловлення Саакашвілі в ефірі одного з телеканалів про те, що судова гілка влади "глибоко хвора" і є головним винуватцем відсутності інвестицій в Україну. У заяві наголошується, що відповідно до указу президента України "Питання Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ" виконавчий комітет реформ - допоміжний орган, завданнями якого є підготовка пропозицій щодо планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторингу.

"Повноваження голови комітету визначені відповідним указом і до них не належить вчинення дій, спрямованих на підрив конституційних засад поділу влади на законодавчу, виконавчу та судову, нехтування принципами незалежності судів та суддів. Сподіваємось, що відповідні голослівні заяви не є проявом нерозуміння нагальних проблем судової гілки влади і не є проявом некомпетентності", - наголошують у Раді.

Як повідомлялось, 30 червня Саакашвілі повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні Національної ради реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи. Він наголосив, що влада має намір ввести концепцію, повністю відмінну від нинішнього стану судової реформи.

"Це будуть не напівзаходи, не напівзаконни, не якісь внутрішні перестановки з одного місця на інше. Це буде фундаментальний переділ всього, що відбувається у нас у судовій системі", - сказав Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА