07:33 05.07.2020

Російські найманці 12 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі з початку доби суботи, один військовий поранений

2 хв читати
Російські найманці 12 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі з початку доби суботи, один військовий поранений

У суботу, 4 липня, російські найманці 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосувавши при цьому, зокрема, заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти і 82-х мм міномети, ще двічі обстріляли позиції ЗСУ з початку доби неділі, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Відповідно до зведення станом на 7.00 неділі, в суботу в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики тричі обстріляли опорні пункти українських військових неподалік н.п. Новотошківське, застосувавши артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти і 82 -х мм міномети, а також автоматичні станкові гранатомети. З мінометів різних калібрів, які давно повинні бути відведені від лінії бойового зіткнення, противник відкривав вогонь поблизу Оріхового і Кримського. У цих населених пунктах і поблизу Катеринівки противник також активно використовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці активізувалися після обіду. Зокрема, з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї вони вели обстріл поблизу н.п. Павлопіль і Гнутове. Ще один факт ворожої агресії зафіксований у н.п. Пищевик. На цій ділянці фронту противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької і снайперської зброї.

"За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Наші воїни такі нахабні дії без відповіді не залишили і застосували чергові вогневі засоби, після чого окупанти згорнули свою злочинну активність. За даними розвідки, 4 липня українські захисники знищили трьох і поранили ще трьох загарбників", - поінформували в прес-центрі ООС.

З початку поточної доби, 5 липня, російські найманці два рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник на світанку відкривав вогонь з 82-х мм мінометів і великокаліберних кулеметів на підступах до н.п. Павлопіль. Також ворог обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета поблизу Мар'їнки.

"Щоб припинити збройну активність окупантів наші підрозділи миттєво відреагували у відповідь, після чого ворожі обстріли припинилися. За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - йдеться в звіті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА