13:11 06.07.2020

Українські ВМС готуються до повномасштабної військової конфронтації з РФ - командувач

2 хв читати
Українські ВМС готуються до повномасштабної військової конфронтації з РФ - командувач

Військово-морські сили Збройних сил України готуються до повномасштабної військової конфронтації з Росією, повідомив командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

"Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат — і наших воїнів, і цивільного населення. Багато хто нині цього не розуміє, хоча в країні сьомий рік триває війна", — сказав він в інтерв'ю інтернет-сайту "Думская.net".

На запитання про те, чи розглядає він варіант, за якого російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал, Неїжпапа відповів, що "не виключає таких дій з боку Російської імперії".

"Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу "Нептун" дає змогу застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося", - додав він.

Командувач ВМС ЗСУ також зазначив, що нині на Донбасі триває окопна війна, і українські підрозділи готуються до роботи в міських умовах, до виконання завдань і бойових дій не лише в обороні, до маневрених дій.

"Якщо порівнювати з 2014-2016 роками, нині там окопна війна, на жаль. Наші підрозділи готуються не лише до окопної війни, а й до наступальних дій — до роботи підрозділів у міських умовах, до виконання завдань і бойових дій не лише в обороні, до маневрених дій. Путін ніколи не віддасть нам Донбас добровільно за Мінськими угодами, на жаль. Лише вимушено — якщо складеться економічна та геополітична ситуація. Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди вливатиметься фінансовий ресурс Російської імперії (так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі), то це буде певним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики", — пояснив Неїжпапа.

Водночас він наголосив, що нині розробляється проект будівництва нових місць базування флоту.

"Президент і міністр оборони дали ВМС карт-бланш: розробляється проект будівництва нових місць базування флоту — ми не можемо перебувати лише в маленькій гавані в Одесі та в маленькій гавані в Очакові. Для того щоб мати сильний флот, ми повинні мати відповідну інфраструктуру, нам потрібне місце, де ставити наші кораблі. Життєвий цикл військового корабля — приблизно 25 років: його треба утримувати, ремонтувати, обслуговувати. Нині ухвалюють рішення, передають земельні ділянки на берегах Чорного та Азовського морів для створення гідних баз", — сказав Неїжпапа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА