12:25 07.07.2020

Кулеба назвав 23 країни, до яких українці можуть безперешкодно подорожувати в умовах пандемії

3 хв читати
Кулеба назвав 23 країни, до яких українці можуть безперешкодно подорожувати в умовах пандемії

В умовах пандемії COVID-19 українцям відкрито безперешкодний в'їзд до 23 країн, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ці 23 країни включають ті держави, куди потрібна віза, тобто в'їхати можна, але з візою, і діють певні карантинні обмеження, тобто в'їхати можна, але треба дотримуватися деяких правил. Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея. Це найпопулярніші напрямки", - сказав Кулеба під час онлайн-брифінгу у вівторок.

За словами міністра, інші країни цього списку "не менш прекрасні, але менш привабливі для українських мандрівників", і не спостерігається масового потоку до них українців: Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді та Сейшельські острови.

Кулеба зазначив, що багато запитань виникає у зв'язку із в'їздом до країн Шенгенської зони, країн-членів ЄС, і назвав вісім категорій громадян, які можуть перетнути кордон із цими країнами, навіть незважаючи на обмеження.

"Справді, наразі Україна не відповідає критеріям, які визначені ЄС для того, щоб держава потрапляла до умовного "зеленого списку", громадяни якого можуть перетинати кордон. Але навіть з цієї заборони є вісім винятків, вісім категорій громадян, які можуть в'їжджати на територію ЄС, навіть незважаючи на наявну заборону", - наголосив він.

За словами міністра, до цих восьми категорій належать працівники медичних закладів, медичні дослідники та співробітники, фахівці з догляду за людьми похилого віку та особи, яким потрібна термінова медична допомога; прикордонники; перевізники товарів та інші представники транспортних служб з урахуванням необхідності; дипломати, співробітники поліції під час виконання своїх обов'язків, служби і команди цивільного захисту, представники міжнародних організацій та міжнародних військових контингентів для виконання своїх функцій; особи, які направляються транзитом; особи, які їдуть із нетуристичною метою або з інших робочих питань, або які мають інший економічний інтерес; особи, які їдуть з метою навчання або мають інші невідкладні особисті обставини.

Кулеба додав, що Міністерство охорони здоров'я України спільно з МЗС постійно передають ЄС оновлені дані про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні.

"Ми робитимемо все для того, щоб Україна якнайшвидше опинилася у "зеленому списку" і наші громадяни могли вільно в'їжджати на територію Шенгенської зони", - сказав він.

Міністр пояснив, що обмеження, введені у зв'язку з пандемією, не мають жодного впливу на безвізовий режим між Україною та ЄС.

"При цьому я хочу ще раз наголосити, що ці встановлені у зв'язку з пандемією обмеження не мають жодного стосунку до функціонування безвізового режиму між Україною та ЄС, і жодним чином не мають на нього впливу. Тобто, щойно пандемічні обмеження будуть зняті, безвіз знову працюватиме "на повну котушку", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА